Колеги имам един въпрос, щото спорим с един доморасъл майстор. Та въпроса ми е колко точно и какви са ремъците и ролките на 146 1.4 TS 16 V и кои от тях е важно да сменя? Благодаря предварително за нещата за които съм попитал винаги съм получавал много компетентни отговори!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко точно са ремъците и ролките на 146
Collapse
X
-
А някой да каже за каква точно става въпрос че има известни фатални разлики0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboА някой да каже за каква точно става въпрос че има известни фатални разлики
той е един тоя мотор)
2 ремъка - ангренажен и алтернаторен
и 4 ролки
две обтягащи - на двата ремъка - по скъпи
и две паразитни - за всеки по една - по евтини
по-важен, естествено, е ангренажа: ролките са номера 8 и 10
другия ремък - алтернатор, серво, водна помпа, климатик (ако има)
тука ако нямаш климатик - пестиш една ролка - паразитната
в никакув случай не оставяй на кой да е да ти зацепва ремъка!!!
на 16в твинспарковете няма белези на валовете, и се иска специализиран инструмент!!
а да, и ако ще правиш това, си смени и втулката на вариатора, струва 7лв самия комплект ....'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Мойта е с климатик. А къде се намира вариатора и трудна ли е смяната на тези втулки. Трябва ли специализиран сервиз за това. Дайте някаква схема / като на ремъците и ролките / Благодаря!Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Vladi-BeleneМойта е с климатик. А къде се намира вариатора и трудна ли е смяната на тези втулки. Трябва ли специализиран сервиз за това. Дайте някаква схема / като на ремъците и ролките / Благодаря!
това се прави в СПЕЦИАЛИЗИРАН сервиз...
освен ако не си голям фен де...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
A защо в каталога ма Breda Lorett ми ги дават 6 броя ролките
1. Idler Pulley, Alternator
2. Idler Pulley, Tension, Alternator
3. Idler Pulley, Timing System
4. Tension, Timing System
5. Idler Pulley, Timing System
6. Tension, Alternator
http://www.lorett.com/eng/prodotti/scheda0.htmMitsubishi Outlander